Трейнинг център в София

Шиацу масаж

  • Курсът е предназначен за работещи масажисти, които искат да подобрят работата си и да повишат нивото си.
  • Продължителност на курса: при запитване
  • Цена: при запитване
  • Успешно завършилите курсисти получават свидетелство от TNS

Шиацу масажът е традиционна японска масажна техника, която се основава на принципите на традиционната китайска медицина. Основната идея на шиацу е прилагането на натиск върху определени точки на тялото (наречени „меридианни точки“), за да се стимулира потока на енергия (ки) и да се възстанови балансът на тялото.

1. Меридиан точков натиск: точки са разположени по меридиани – канали, по които според традиционната китайска медицина циркулира енергията (ки).

2. Работа с меридиани: Терапевтът по шиацу масаж обикновено обръща специално внимание на определени меридиани, свързани с конкретни органи и системи на тялото, в зависимост от целите на масажа и нуждите на клиента.

3. Разтягане и ръчни техники: Шиацу масажът може също да използва техники за разтягане, нежни движения и ръчни техники за подобряване на кръвообращението, отпускане на мускулите и подобряване на подвижността на ставите.

4. Използване на дишането: Масажистът може също да използва своето дишане, за да създаде единство и хармония с клиента, което помага за задълбочаване на релаксацията и засилва ефектите от масажа.

5. Персонализиран подход: Всяка сесия на шиацу масаж обикновено е съобразена с индивидуалните нужди и състояние на клиента и масажистът може да приложи различни техники и нива на натиск в зависимост от откритите дисбаланси.

Шиацу масажът обикновено се извършва на пода или на специална масажна маса, като клиентът носи удобни дрехи. Този вид масаж може да помогне за подобряване на цялостното здраве, облекчаване на стреса, подобряване на кръвообращението и стимулиране на тялото да се самолекува.

Предварителна запис

Или можете за се запишете по телефона

Важно!

Можете да се считате за записани в курса, след като сте внесли капаро по следната сметка:

IBAN: BG52STSA93000030172750
BIC: STSABGSF
Получател: ТРЕЙНИНГ ЦЕНТЪР ООД
Основание за плащане: дата и название на курса

В случай че не се явите на курса, капарото не се връща и не се прехвърля за друг курс!