Трейнинг център в София

Курс масаж за начинаещи (интензивен)

  • Курсът е предназначен за начинаещи. 
  • Продължителност на курса: 1 месец
  • Цена в група: 1600 лв.
  • Успешно завършилите курсисти получават свидетелство от МОН

По време на курса ще научите:

1. Основи на анатомията и физиологията: Разбиране на основните структури на тялото, като кости, мускули, стави и органи, както и техните функции и взаимоотношения.

2. Основи на масажа: Въведение в различни масажни техники като изтегляне, размачкване, усукване, разтриване с палци, разтриване с основата на дланите, разтриване с върхове на пръстите,вибрационна техника, сечене, потупване, пощипване и тяхното въздействие върху тялото.

3. Техники на прилагане: Практическо обучение в основите на правилната масажна техника, включително позиция на ръцете, натиск и скорост на движение.

4. Безопасност и хигиена: Обучение по безопасност и хигиена на масажа, включително използването на масла и кремове, предотвратяване на наранявания и контрол на инфекциите.

5. Етика и професионални стандарти: Разбиране на професионалните стандарти и етични принципи при работа с клиенти, включително поверителност и зачитане на индивидуалните предпочитания.

6. Практическа работа: Придобиване на практически опит под ръководството на опитни инструктори с цел овладяване на основите на масажа и научаване как да ги прилагате на практика.

Въвеждащият курс по масаж обикновено предоставя на студентите основните знания и умения, необходими за започване на работа в областта, и също така служи като основа за по-напреднали програми за обучение.

1. Шведски масаж: Това е основата на повечето програми за обучение по масаж. Учениците научават основни техники, които се използват за отпускане на мускулите и подобряване на кръвообращението.

2. Ароматерапевтичен масаж: Първоначалният курс включва запознаване с употребата на етерични масла и ефекта им върху състоянието на клиента. Основите на този вид масаж могат да включват използването на масла и леки масажни техники.

3. Основи на спортния масаж: Студентите научават основните принципи на спортния масаж, като използването на масажа при подготовка за физическа активност, възстановяване след тренировка и предотвратяване на наранявания.

4. Лимфодренажен масаж: Като част от въвеждащия курс, студентите научават основите на лимфния дренажен масаж за подобряване на лимфния поток и облекчаване на подуване.

5. Основи на тайландския масаж: Въпреки че това е по-напреднал вид масаж, в началният курс включено въведение в техниките на тайландския масаж като разтягане и активно участие на клиента.

Тези основни видове масаж предоставят на студентите широк набор от умения и знания, необходими, за да започнат работа в областта на масажа.

Предварителна запис

Или можете за се запишете по телефона

Важно!

Можете да се считате за записани в курса, след като сте внесли капаро по следната сметка:

IBAN: BG52STSA93000030172750
BIC: STSABGSF
Получател: ТРЕЙНИНГ ЦЕНТЪР ООД
Основание за плащане: дата и название на курса

В случай че не се явите на курса, капарото не се връща и не се прехвърля за друг курс!